De magie van zweefvliegen

Ervaar het zelf

Er is maar één manier om te beleven wat we allemaal beschrijven en laten zien. Door het zelf te ervaren. Bij de Gooise ZweefvliegClub is er elke vliegdag (woensdag, zaterdag en zondag) de gelegenheid om mee te vliegen met één van onze ervaren piloten.

Er wordt gevlogen door zeer ervaren gebrevetteerde vliegers of instructeurs. Al onze tweezitters zijn uitgerust met dubbele besturing; het zweefvliegtuig kan volledig worden bestuurd vanaf beide posities. Dit betekent dat ook de introducé in principe overal bij kan tijdens de vlucht. Voorafgaand aan het vliegen krijgt je dan ook een goede briefing en instructies van de piloot.

Je eerste zweefvliegvlucht is een onvergetelijke ervaring en totaal niet te vergelijken met een vlucht in een grote Boeing. Bij ons ervaar je hoe het is om zonder motor, zonder herrie maar mét het adembenemende uitzicht hoog boven 't Gooi te vliegen. Desgewenst kan er ook zelf worden meegestuurd en zo kan men de eerste beginselen van het zelf vliegen ervaren. Maar pas op! De kans bestaat dat je niet alleen het niet blijft bij een overweldigende indruk maar dat het een begin is van een nieuwe hobby. Een hobby die sommigen de rest van hun leven volhouden...

De aard van het zweefvliegen brengt met zich mee dat we geen minimum vliegtijd kunnen afspreken. Elke zweefvlucht is een gevecht met de elementen; is er te weinig thermiek of doe je als piloot niet goed genoeg je best, dan sta je zo weer beneden, piekerend en puzzelend hoe het beter had gekund. Maar dat maakt zweefvliegen ook zo interessant! Het blijft werken, het blijft zoeken naar die betere prestaties. Dat maakt dat zelfs piloten met tientallen jaren ervaring nog steeds hun bed uitkomen voor een vluchtje van enkele minuten.

BOEK NU!

113
122